zaterdag 26 februari 2011

Mensen

Onze baasjes behoren tot de mensensoort. Zij vinden zichzelf erg bijzonder. Nou, dat klopt wel, maar anders als zij denken. Wij katten doen niet zo raar. Wij proberen niet op twee poten te lopen, terwijl het op vier veel sneller gaat. Wij laten wel merken als we iemand niet zo aardig vinden, en gaan dan echt niet lopen slijmen, en kopjes geven. We lopen dan gewoon weg.
Ook de rangorde is bepaald. Geen kiezen voor een leider, en dan er niet naar luisteren. En we zullen het maar niet over opvoeden hebben. Hoezo niet luisteren, even het nekvel vastpakken en de jeugd weet wel wie de baas is. En de hygiĆ«ne is ook niet alles, ruiken ze niet zo fris, dan gaan er ladingen deodorant over, alsof dat niet stinkt. En is ook nog slecht voor het milieu. Er gaat nog steeds niet boven een flinke wasbeurt. En ze hebben nog steeds niet door wanneer ze gebruikt worden. 
Wij weten precies wat we moeten doen, om onze zin te krijgen. Zo krijgen we dus lekkere hapjes, worden geaaid als we daar behoefte aan hebben.
Maar ze zijn wel lief voor ons, vooral als we veel aandacht willen, en dan lekker op schoot gaan liggen. En sommige van die mensen hebben een lekkere brede en grote schoot. En die gebruiken we dan helemaal, heerlijk languit liggen en dan geaaid worden. Zo komen we de avond wel door. Dus dan zijn ze voor ons wel bijzonder, en we genieten dan echt.

Groetjes van Dante en Maro.



Copyright © Thea Bekers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten